Bike Challenge 2022 - na kole do Splitu už potřetí

28.05.2022

Bike Challenge 2022 - na kole do Splitu už potřetí. A letos je „to ještě větší“

„Děti a rodiče, vstaňte od tabletů a počítačů. Pohyb prospívá. A v době post-covidové to platí dvojnásob!“ Že jste tohle už slyšeli anebo četli? To je jedině dobře. Tuto výzvu totiž již potřetí opakuje zakladatel Nadace Sport2Life Mike Saran a spolu s ním zvučná sportovní jména jako Patrik Berger, Patrik Eliáš nebo Tomáš Grim. A aby stvrdili, že to myslí vážně, do třetice všeho dobrého vyrazí na kole až do chorvatského Splitu. Ostatní tím chtějí motivovat k zdolávání překážek a ke zdravému životnímu stylu.

Start Bike Challenge doprovodí sportovní akce pro děti

Start cyklistické výzvy Bike challenge 2022 připadnul na neděli 29. května a užít si ho mají především děti. Čeká je zkrácená verze populárního závodu Urban Challenge, zábava při barevném běhu Barvám Neutečeš a další sportovní aktivity. Potkat budou moc slavná jména v podobě amasadorů soutěže anebo zástupců významných sportovních klubů. Letošní novinkou je i účast soutěžících (včetně finalistů) reality show Survivor Česko & Slovensko.

Peloton se vydá na kole v 11:00 hodin od ZŠ Tupolevova v pražských Letňanech směr Neveklov - Planá nad Lužnicí – Třeboň a potom skrz 4 země do chorvatského Splitu. Také během zastávek v Česku si děti užijí velkou nálož sportování, obdobně jako ti, kdo dorazí na samotný start. Na všechny také čeká tričko a drobný dárek.

Poselství vezené přes čtyři země

Samotné cyklisty čeká 1 200 km na kolech a 10 km převýšení po silnicích a terénních cestách v České republice, Rakousku, Slovinsku a Chorvatsku.

Česko-chorvatské dobrodružství potrvá 11 dní, zakončeno bude 8. května příjezdem do hotelu Le Meridien Lav ve Splitu. Zážitky na trase se však neskládají jen ze šlapání do pedálů. Podobně jako vloni má tým v plánu zdolat třeba ferratu v Rakousku, navštívit jezera, jeskyně i vodopád a zbyde-li čas, na řadu přijde i nějaká ta kulturní památka.

Vše bude možné sledovat na oficiálních instagramových profilech Mika Sarana nebo nadace Sport2Life (#bikechallenge #Sport2Life).

Startuje i crowdfundingová kampaň

Nadace Sport2Life organizuje řadu akcí, které vedou děti k pohybu a k lásce ke sportu a zdravému životnímu stylu. Aby dosah prospěšných aktivit mohl být ještě větší, bude v den startu symbolicky zahájena také crowdfundingová kampaň na podporu programů nadace Sport2Life. Přispívat je už nyní možné zde:

https://gogetfunding.com/sport2life-czech-republic/

Děkujeme, že nám pomáháte vést děti ke sportu!

Image

Kontaktujte nás

Pokud Vás zajímá více nebo potřebujete konkrétní informace, napište nám.